Omgruppering hos (M) i kommunvalet

Söderhamns-Kuriren | Moderaterna ändrar laguppställning till hösten. På listan till kommunalvalet har flera nuvarande ledamöter åkt neråt och riskerar att inte bli valda till kommunfullmäktige.

En av dem är Linus E Ohlson, som även sitter i barn- och utbildningsnämnden.

– Förtroende får man av partiföreningen. I det här fallet har Moderaterna beslutat att ta ner mig från plats sex till plats 17 och det respekterar jag, säger Linus E Ohlson.

Kommer du fortsätta arbeta politiskt?

– Jag sitter kvar i fullmäktige fram till sista december och kommer att fortsätta jobba för en skola som ligger i världsklass fram till dess. När nya fullmäktige ska utse nämnder får vi se om jag får förtroende att sitta kvar i nämnden, säger Linus E Ohlson.

Vet du varför du blir nerflyttad?

– Vill du fråga någonting om det är det bättre att prata med vår ordförande eller gruppledare. Moderaterna i Söderhamn har beslutat att flytta ner mig. Jag kan inte kommentera mer än det, säger Linus E Ohlson.

Viktor Wärnick är ordförande för Moderaterna i Söderhamn. Han står även som förstanamn på listan till kommunvalet.

– Det är stämman som beslutar, och det är brukligt att blanda om. Jag kan inte tala för enskilda medlemmar, men nu har vi en lista med både erfarenhet och förnyelse.

En av de ledamöter som åkt ner från valbar plats är Kerstin Holmström. Kuriren skrev för några veckor sedan om hennes obetalda skulder, bland annat till Brottsofferjouren. Efter det fick hon ta timeout från politiken under en vecka medan Moderaterna i Söderhamn tog ställning till om hon skulle sitta kvar i fullmäktige. I förra veckan beslutade lokalföreningen att den helt ställer sig bakom Kerstin Holmström, och petningen från valbar plats ska inte ha någonting med Kurirens avslöjande att göra.

– När det gäller Kerstin tog nomineringskommittén beslutet innan Kuriren kom dragande med den här historien. Så det har man inte tagit hänsyn till, säger Viktor Wärnick.

Greger Ljunggren som stod som tvåa på Moderaternas lista 2010 lämnar sina uppdrag och kandiderar inte till nästa mandatperiod. På andra plats finns i stället Yvonne Johansson, som stod på nionde plats 2010.

Tobias Bernander
0270-740 67
tobias.bernander@soderhamnskuriren.se

Läs hela artikeln på helahälsingland.se

Kommentera