Vill sätta QR-koder på stan

Söderhamns-Kuriren | När turister besöker Söderhamns finns det dåligt med information om byggnader, och affärer är ofta stängda. Linus E. Ohlson (M) tycker att Söderhamn borde införa något modernare, och skicka en motion till kommunen.

Att införa QR-koder på en handfull objekt och platser skulle underlätta för turister som vill se vad Söderhamn har att erbjuda. Det tycker Linus E. Ohlson(M). en QR-kod är en streckkod där man kan hämta hem bilder, filmer eller text genom smarta mobilers kamera.

Med QR-koder kan man lätt ladda ner information till mobilen, genom att skanna en kod på platsen man befinner sig på. På Oscarsborg finns redan möjligheten. I tornet finns en QR-kod som man lätt kan skanna till mobilen. Då hämtas äldre bilder på Söderhamns och man kan jämföra hur statsbilden har förändrats. Linus E. Ohlson vill att den möjligheten ska finnas på fler platser.

Han tycker också att man ska skapa en hemsida, där utländska turister ska kunna se informationsfilmer på engelska, till exempel om Ulrika Eleonora och Rådhuset.

Sofia Björk
Söderhamns-Kuriren

Kommentera